ES RO EN

Ultimele evenimente


Studiu Biblic - Elim Arganda del Rey

Inceputul intelepciunii este frica de Domnul; si stiinta sfintilor este pricepere. (Prov. 9:10)

Studiu Biblic Elim

In urma cu mai bine de 6 ani, in cadrul Bisericii Elim Arganda del Rey a inceput programul de studiu biblic, o activitate mult dorita si asteptata de toti cei interesati. Ne aducem aminte de acea zi de miercuri 2 noiembrie 2011 cand a avut loc prima sesiune introductiva.
Inceputul a fost promintator si ambitios sub monitorizarea invatatorilor din acel timp. la inceput am folosit metoda de studiu numita "word" care foloseste perspectiva geografica, culturala, istorica si spirituala pentru intelegerea completa a Cuvantului. Metoda aceasta s-a folosit pe toata durata aprofundarii cartii Evangheliei supa Matei.

Ulterior am continuat schimband metoda de studiu concomitent cu schimbul cartii studiate si anume Romani. Invatatorul, in cazul acesta pastorul bisericii, si-a dorit sa puna bine bazele doctrinare, iar noi ca studenti am dorit sa cunoastem sprofunzimea sfintelor taine in masura lor cea mai adanca. Asa cum stim, cartea Romani rezuma doctrina fundamentala a mantuirii si a fost imperativ necesara pentru a putea continua mai departe, odata bine stabilit contextul biblic prin studiul precedent al evangheliei.

Apoi, dupa cativa ani de studiu, am inceput cercetarea doctrinelor legate de Persoana Duhului Sfant. Avand deja pusa o baza temeinica si corecta, folosindu-ne de materiale ajutatoare ale oamenilor din trecut cu o buna marturie si dedicati acestei lucrari, precum dr. prof. Sandru Trandafir, am trecut in agenda de studiu toate lucrarile legate de Persoana Duhului Sfant si doctrinele asociate din perspectiva penticostala.

In ultima instanta, dupa sase ani, cu cei care au persistat si au aprofundat in Cuvantul lui Dumnezeu, suntem, la ora actuala, in studiul Doctrinelor Biblice Generale. Sunt lucruri frumoase ce cuprind cea mai mare parte din lucrarile lui Dumnezeu pentru oameni si prin harul celui care ne lumineaza mintile - Dumnezeu dorim sa ajungem la o cunostinta cat mai vasta in acest domeniu.

Au fost ani frumosi, cu mari eforturi in special a celui care a fost mereu cu noi, pastorul Gavrila Zagrean, a carui lucrare dorim ca Dumnezeu s-o rasplateasca cu binecuvantarile Lui ceresti. Pe de alta parte si eforturile elevilor nu au fost zadarnice. Fiecare in dreptul lui ar putea marturisi cresterea in cunostinta si pricepere. Demn de remarcat cum unii au dobandit darul manuirii Cuvantului atat de necesar intr-o epoca arida din punct de vedere spiritual cum este cea pe care o traim.

Din acest grup de studiu biblic, format in totalitate din tineri cu entuziasm pentru Evanghelia mantuirii au iesit predicatori, misionari si oameni care si-au inteles slujba de marturisire a Domnului Isus pe intreg Pamantul. Unii nu s-au oprit aici ci au dorit sa cerceteze mai cu de-amanuntul Cuvantul Lui Dumnezeu si au urmat seminariile si studiile superioare ale Institutului Teologic Penticostal din Romania.

Noi, elevii, cei care am scris acest articol, multumim in numele Domnului Isus Hristos pentru puterea de a face tot acest efort, pentru toti acesti ani, si cerem binecuvantarea Lui pentru mult mai multi ani in continuare. Iata doar cateva dintre cuvintele unor elevi si invatatori care s-ar putea aduce ca marturie si incurajare pentru aceasta frumoasa lucrare:

  1. "Chiar daca in discutiile noastre pe baza unui subiect biblic apar discurii care in aparenta par a fi controverse, ele nu fac altceva decat sa aduca mai multa elucidare si lumina ca toti sa primim raspunsul necesar acolo unde aveam nevoie..."
  2. "Este incredibil cate lucruri invat aici cu voi, si imi dau seama cate lucruri poate descoperi Dumnezeu omului care il cauta"
  3. "Ceea ce am invatat la studiu in decursul unui an, m-a ajutat si ma ajuta in cresterea mea spirituala si pentru a-L cunoaste mai indeaproape pe Domnul Isus Hristos"
  4. "Eu cred ca grupul de studiu are un rol important in intelegerea scripturii si la unitatea doctrinara - "Harul si pacea sa va fie inmultite prin cunoasterea lui Dumnezeu si a Domnului nostru Isus Hristos", "... si ma rog ca Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos Tatal slavei, sa va dea un duh de intelepciune si de descoperire in cunoasterea Lui"
  5. "Pe langa beneficiile standard pe care le aduce participarea activa in cadrul unui studiu biblic (unitate, cunoastere, aprofundare) sunt si beneficii personale care au un impact pentru cel care doreste cresterea spirituala, care are la baza Cuvantul lui Dumnezeu. Participarea constanta la Studiu Biblic a lucrat in mine si a aprins dorinta de a ma angaja pe termen lung in citirea zilnica a Cuvantului Sfant. De asemenea a adus schimbari importante privind relatia cu ceilalti participanti la studiu, intelegerea corecta a unor pasaje biblice sau chiar parti din doctrina penticostala. Indemn pe cei care nu au facut parte niciodata dintr-un grup de studiu biblic sa se implice si sa descopere si ei frumusetea studierii scripturii intr-un cadru prietenesc si calduros"

Dumnezeu sa binecuvanteze in continuare grupul de studiu biblic si incurajam pe oricine se simte atras de aceasta frumusete a lui Dumnezeu, descoperita prin activitati de acest gen, sa participe activ, iar bisericilor care vor sa-si duca mai departe buna marturie a Cuvantului s-o faca de asemenea in cadrul comunitatilor lor pentru ca este de un bun folos - la vremea potrivita se vor culege roade!

 

Autorii: Grupul de studiu Biserica Penticostala Elim - Arganda del Rey
10 Ianuarie 2018


  Vezi mai mult

Conferinta 13-15 Oct. 2017

Atunci Imparatia cerurilor se va asemana cu...

Biserica Elim Arganda va invita:

La conferinta din perioada 13-15 Octombrie anul 2017

TEMA:

Administrati bine talantii si Credinta - Botezul.

Vom avea invitati fratii pastori:

Marian Condrat si Gabriel Florut

Se va vorbi despre:

Pilda Talantilor: Matei 25

Credinta Botezul: Marcu 16

INTALNIRI:

Vineri 13  Octombrie 2017 la orele 20:00

Sambata 14  Octombrie 2017 la orele 20:00

Duminica (dimineata) 15  Octombrie 2017 la orele 10:00

Duminica (seara) 15  Octombrie 2017 la orele 18:00

Invitam cu deosebita placere pe fiecare persoana la aceste intalniri in care se va vorbi despre venirea Imparatiei Cerurilor.

Daca nu esti vorbitor de limba romana esti invitat deasemenea - se vor realiza traduceri in limba spaniola.

Dumnezeu sa va binecuvanteze!


  Vezi mai mult

Conferinta Romi Mocan (23-24 sept 2017)

Biserica Elim te invita pe perioada 23-24 set. 2017 incepandu cu orele 20:00 (sambata), 10:00 (duminica dimineata) si 18:00 (duminica seara) sa participi la momentele de partasie cereasca impreuna cu noi si fratele invitat din Romania pastor si secretar general al cultului Penticostal, Romi Mocan
Va asteptam cu drag!
Domnul Dumnezeu sa-si arate slava peste toti oamenii placuti Lui!

Locatia: C/ San Sebastian, nº5, Arganda del Rey, 28500 (Madrid)


  Vezi mai mult

Botez Nou-Testamental (21 Mai 2017)

Cine va crede si se va boteza va fi mantuit; dar cine nu va crede va fi osandit.

BOTEZ NOU TESTAMENTAL

Sub deviza "Uite apa, ce ma impiedica sa fiu botezat?" Biserica Elim Arganda del Rey va invita sa luati parte la Sarbatoarea de Botez Nou-Testamental.

De mii de ani bunul Dumnezeu ia piedicile oamenilor prin Fiul sau Isus Hristos ca oamenii sa poata veni la El.
Daca ai piedici, si e normal sa ai, vino cu credinta ta la Dumnezeu, si acolo unde pana acuma ai avut o piedica da-o la o parte prin cel care poate: Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu!

Duminica 21 Mai 2017 incepand cu orele 10:00

 

Mesajul Evangheliei prezentat de:
fratele LUPSA IOAN

Se va vorbi despre:
"Credinta, Botez" Marcu 16:15-20

Locatia: C/ San Sebastian, nº5, Arganda del Rey, 28500 (Madrid)

Va asteptam cu drag!


  Vezi mai mult

Conferinta femei (Rodica Volintiru 26-27 Mai 2017)

Totusi, in toate aceste lucruri, noi suntem mai mult decat biruitori, prin Acela care ne-a iubit.

Biserica Elim, Arganda del Rey

Va invita la intalnirea pentru femei cu tema: FEMEIA BIRUITOARE
Invitata: Rodica Volintiru

Vineri 26 Mai 2017 de la orele 20 la 22
Sambata 27 Mai 2017 de la orele 10 la 13 si 16 la 18

Sambata:
- de la 10 la 11 partasie si micul dejun
- de la 13:30 la 16:00 masa la restaurant (10 €)

Cine este interesata este rugata sa confirme prezenta pana luni 15 Mai 2017 la urmatoarele surori:

Persoane de contact:
Mihaela Chereji Tel: 697 588 716
Gabriela Ionescu Tel: 631 593 613

Se va vorbi despre:
"Puterea rugaciunii" Matei 6:6
"Biruinta in incercare" Romani 8:37
"Femeia evlavioasa" Proverbe 31:26

Locatia: C/ San Sebastian, nº7, Arganda del Rey, 28500 (Madrid)

Va asteptam cu drag!
Dumnezeu sa va binecuvânteze pe toate!


  Vezi mai mult

De la Esec la Victorie (Cristi Boariu si David Lela - 14-15 aprilie 2017)

Departamentul de tineret al comunității regionale Madrid Nord va invita in data de 14-15 aprilie 2017 la seari de partasie in prezenta Domnului Isus Hristos.


Vineri programul va începe la orele 19:00 iar sambata orele 10:00, respectiv 19:00.
Din Cuvântul Domnului va sluji fratele Cristi Boariu, iar lauda Domnului va fi adusa prin cantare de fratele David Lela.


Va asteptam cu drag!
Dumnezeu sa va binecuvânteze pe toti!


  Vezi mai mult

8-11 Decembrie 2016 - Seri de Har

Sa ne apropiem, dar, cu deplina incredere de scaunul harului, ca sa capatam indurare si sa gasim har, pentru ca sa fim ajutati la vreme de nevoie.

In perioada 8 - 11 decembrie 2016, prezent īn cadrul Bisericii Elim Arganda del Rey va fi pastorul Virgil Neagu, care va sustine o serie de mesaje menite sa aduca o revigorare si incurajare spirituala celor carora Duhul lui Dumnezeu le va vorbi.

In seara de 09 decembrie 2016, pastorul Virgil Neagu va avea, de asemenea, un cuvant pentru tineretul casei Domnului, un cuvant sub deviza "tinerii de azi".

Va invitam cu dragoste si cu inima deschisa, pe toti cei ce iubiti Evanghelia si partasia frateasca, sa participati īmpreun cu noi la aceste seri de har.

Fiti binecuvāntați de Domnul!
Elim Arganda


  Vezi mai mult

29 - 30 Octombrie 2016 - Intruniri spirituale. Tema:

Şi Duhul şi Mireasa zic:

Vremurile in care traim confirma tot mai mult adevarul Sfintelor Scripturi: "Vine Isus!". Fiindca toate lucrurile sunt pe sfarsite, astazi te indemnam sa faci ceva pentru sufletul tau. In cadrul Bisericii Penticostale Elim din Arganda del Rey vor avea loc o serie de intruniri spirituale sub deviza: "Vine Isus!".

Esti asteptat sa vi si tu!

Cuvantul Evangheliei va fi propovaduit de pastorul Adi Mocan si pastorul Nelu Brie respectiv.

Data si ora:

* Sambata 29 octombrie 2016 incepand cu orele 19:00 (7 seara)
* Duminica 30 Octombrie 2016 incepand cu orele 10:00 (dimineata)
* Duminica 30 Octombrie 2016 incepand cu orele 18:00 (seara)

Pentru orice informatii suplimentare puteti consulta pagina de facebook @elimargandaoficial sau scrieti-ne un email la adresa elimarganda@gmail.com

Dumnezeu sa te binecuvanteze!


  Vezi mai mult

Duminica 18 dec. 2016 Concert de Colinzi

Astazi, in cetatea lui David, vi S-a nascut un Mantuitor, care este Hristos, Domnul.

Sarbatorile de iarna sunt aproape! In aceasta atmosfera placuta de sarbatoare te invitam sa lauzi pe Domnul prin colinzi, duminica 18 dec. 2016 incepand cu orele 18:00.

Va fi cu noi fratele Otto Pascal din Romania.

De asemenea va canta corul si fanfara bisericii.

Esti invitat si asteptat cu mult drag!
Elim Arganda


  Vezi mai mult

Marti si Joi - Seri de Evanghelizare cu fratele Samuel Trif

"Elim Arganda" are deosebita placere sa va invite la seri de evanghelizare ce vor avea loc in cadrul Bisericii dupa cum urmeaza:

Marti 27 septembrie 2016, orele 20:30

Joi 29 septembrie 2016, orele 20:30


  Vezi mai mult

Botez nou testamental la Biserica Elim Arganda (22 Mai 2016)

Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. [Matei 28:19]

Multumim Domnului pentru cele 18 persoane care L-au marturisit pe Isus ca Mantuitor si Salvator personal. A lui Dumnezeu sa fie toata slava si cinstea si gloria si lauda in veci de veci.


  Vezi mai mult